Word jij onze nieuwe technische ondersteuner?

We vinden het belangrijk dat al onze klanten goed geholpen worden. We hebben veel klanten, grote en kleine. Het is van belang dat er voldoende mankracht en kennis aanwezig is om alle vragen goed te kunnen behandelen. We zijn daarom opzoek naar iemand die zijn of haar focust legt op ondersteuning van de XL klanten. Dit kán namelijk een hele dagtaak zijn.

Wie ben jij?
Je hebt affiniteit met ICT. Je vindt het leuk om dingen bij te leren en zelf uit te zoeken. Verder ben je een teamplayer, maar kun je ook erg goed alleen werken. Het is fijn als je al een aantal jaar ervaring hebt in dit soort werk, zodat je snel up-to-speed bent.

Wat ga je bij ons doen?
Vooral jezelf zijn. Dat is het belangrijkst. Daarnaast zoeken we iemand die verantwoordelijkheid neemt. De tickets en problemen welke binnenkomen van de XL klanten worden snel opgelost. Om dit te kunnen doen heb je de juiste kennis in huis en ben je enthousiast om het netwerk van de XL klanten snel uit je hoofd te leren. Als de klant belt, zit hij met een lach op zijn gezicht aan de telefoon, omdat hij weet dat zijn melding in goede handen is en snel wordt verholpen.

Wat bieden we je?
Het gaat om een fulltime functie. Je krijgt een laptop en géén vaste plek, want we hebben flexplekken. Daarnaast gaan we ervoor dat jij goed in je vel zit, want dan zien we je glimlach namelijk het vaakst. En dat vinden we leuk. Tot slot is het salaris top. Net als je collega’s! (Check onze site maar eens en leer ze vast kennen)

Zin om een Backender te worden?
Mail ons je cv met korte motivatie naar: vraagteken@debackenders.nl Vragen over de functie? Bel gerust en vraag naar Sven Hermans: (0413) 339 229.