Word jij onze nieuwe Telefonist(e)?

We vinden het belangrijk dat al onze klanten goed geholpen worden. Elke dag weer. We hebben veel klanten, grote en kleine. Zij bellen dagelijks naar ons kantoor met meldingen en vragen. En wij willen deze meldingen en vragen uiteraard zo snel en goed mogelijk behandelen. Kun jij dat tot in de puntjes managen?

Wie ben jij?
Je vindt het leuk om nieuwe informatie op te doen en leert snel. Hierdoor heb je snel door hoe je de klant het beste van dienst kan zijn. De meldingen en vragen kun jij goed filteren en categoriseren waardoor je deze bij de juiste persoon weg zet. Daarnaast heb je een vlotte babbel én je hebt een positieve houding tijdens het wachten. Mensen noemen dat ook wel geduldig zijn😉. Jij bent hét visitekaartje van De Backenders.

Wat ga je bij ons doen?
Vooral jezelf zijn. Dat is het belangrijkst. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor bellende klanten naar de helpdesk. Jij vangt de vragen af, stelt de klanten gerust en zorgt dat de juiste werkzaamheden bij de juiste persoon worden neergelegd. Je maakt er een sport van te zorgen dat een klant met een glimlach aan de telefoon zit.  

Wat bieden we je?
Het gaat om een fulltime of parttime functie. Je krijgt een laptop en géén vaste plek, want we hebben flexplekken. Daarnaast gaan we ervoor dat jij goed in je vel zit, want dan zien we je glimlach namelijk het vaakst. En dat vinden we leuk. Tot slot is het salaris top. Net als je collega’s! (Check onze site maar eens en leer ze vast kennen)

Zin om een Backender te worden?
Mail ons je cv met korte motivatie naar: vraagteken@debackenders.nl Vragen over de functie? Bel gerust en vraag naar Sven Hermans: (0413) 339 229.