De Backenders & Mezenberg Techniek gaan samen verder

ICT-bedrijf De Backenders uit Uden en Mezenberg Techniek uit Gemert zijn met ingang van 1 januari samengegaan. Beide bedrijven blijven vooralsnog onder eigen naam naar buiten treden. Sven Hermans is toegetreden tot de vierkoppige directie.  

Het samengaan van De Backenders en Mezenberg Techniek komt niet uit de lucht vallen. Beide bedrijven werken al enkele jaren nauw samen. Vorig jaar namen ze samen al collega-bedrijf Verbruggen ICT over. Het samengaan was een logische vervolgstap.  

‘We maken elkaar sterker’ 
Het samengaan zorgt ervoor dat beide bedrijven zich nog sterker bezig kunnen houden met hun eigen specialisme: voor De Backenders is dat met name ICT, voor Mezenberg Techniek zijn dat telecom, datanetwerken, glasvezeltechniek en WIFI Netwerken. “We maken elkaar sterker”, vertelt Dennis Aalbers vanuit De Backenders. “Dat deden we al. En dat blijven we doen, maar nu zonder alle interne administratieve rompslomp die daar bij kwam kijken.” 

 Meer dan dertig medewerkers 
Met het samengaan van beide bedrijven ontstaat een organisatie van meer dan dertig werknemers. Daar komt een vierkoppige directie op te staan, bestaande uit Paul Hurkmans en Dennis Aalbers, als oprichters van De Backenders, en Jos Mezenberg, als oprichter en naamgever van Mezenberg Techniek. Sven Hermans werkt sinds vorig jaar bij De Backenders en vervult met ingang van dit jaar een rol in de directie. 

 ‘We worden nóg meer specialist’ 
Beide bedrijven blijven voorlopig met hun eigen naam in de markt opereren. Jos Mezenberg: “We kunnen klanten vanuit één organisatie breder ontzorgen, in ICT én techniek. Door een sterkere focus per werkeenheid kunnen we allebei alleen maar sterker worden in wat we doen. We worden nóg meer specialist. Dat is fijn voor onze mensen, fijn voor de organisatie en fijn voor onze klanten.” 

Bezoek hier de website van Mezenberg Techniek